HTML

Tördemici jegyzetek

Joó Ferenc gondolatai és közleményei Badacsonytördemic jövőjével kapcsolatban.

Miért is akarok polgármester lenni?

2010.09.16. 01:48 Joó Ferenc

Ma megjelent önkormányzatunk kiadásában egy választási tájékoztató, azaz kivittek minden házhoz egy néhány oldalas újságot, amiben szerepelt mindazok bemutatkozó szövege, akik éltek a lehetőséggel és eljuttattak pár mondatot, ne adj' Isten egy fényképet magukról a Falhuházba. Sajnálattal vettem tudomásul, hogy nem mindenki élt ezzel a lehetőséggel...

Úgy gondolom, elég sok minden szerepel az elképzeléseimről ebben a kiadványban, ami 80% átfedést mutat az első bejegyzésembe belinkelt bemutatkozó írásommal. Ugyanakkor választ kellett benne adjak néhány kérdésre, amelyek folyamatosan felmerülnek irányomba a tördemici lakosság részéről.

Ami ebből személy szerint is leginkább vonatkozik rám, az a főállású polgármesterség költségvonzata. Ez olyan téma, ami külön blog bejegyzést érdemel, ezért erről néhány nap múlva fogok bővebben írni. Az azonban kétségtelen, hogy ezzel a kérdéssel nem 4-5 napja találkoztam először, éppen ezért a kiadványban mindenképpen változtatni szerettem volna a szövegen. Ennek a némileg zárójeles megjegyzésemnek esetleg később lesz jelentősége, a mai posztomban nem is szeretném ezt megmagyarázni. Legyen ez amolyan Miss Marple relytéje, de cinikusan mondhatnám azt is, hogy "visszatérünk rá" :-)

A másik kérdés, ami fel szokott merülni az emberekben, pedig az, hogy miért is akarok egyáltalán polgármester lenni, és miért is akarom feladni a mostani, biztosnak tűnő köztisztviselői állásomat. Nos, mindez egészen egyszerű. Úgy érzem, szüksége van a falunak, lakókörnyezetünknek a fejlődésre, a továbblépésre. Szeretném, hogy mind saját családomnak, mind az egész közösségnek jobb élettere, életkörülményeik legyenek, és ezért hajlandó vagyok tenni is. Sőt, szükségét is érzem annak, hogy a mostaninál többet tegyünk saját magunk érvényesülése érdekében! Veszíteni valóm ezzel egyáltalán nincs. Ha pedig négy év múlva vagy később úgy alakulna sorsom, hogy új állást kellene magamnak keresnem, az legyen az én problémám, megoldom majd, ahogyan az eddigieket is.

A fentiek elég általános gondolatoknak tűnhetnek, de ha valaki beleolvas a néhány bekezdéssel korábban belinkelt programomba, az látni fogja, hogy rengeteg olyan apróságon szeretnék változtatni, amik talán el sem érik a jelenlegi polgármester ingerküszöbét. A falu lakosainak viszont fontos, hogy orvosolásra kerüljenek az ő apróságnak tűnő problémái is, mert ezek töltik ki mindennapjainkat.

Én valóban azt gondolom, hogy azok a tevékenységek, amelyekbe a jelenlegi polgármester belekezdett, nem haszontalanok, sőt: jó és előre mutató dolgok. Nem ő ellene, vagy az ő szellemisége ellen vagyok. (Bár azt azért meg kell mondjam, hogy nem igazán szívelem, amikor késő éjszakai órán hajráfradizástól zeng a faluház udvara az Üllői úttól 160 kilométerre...)

Egyszerűen csak az eddiginél több mozgolódást, több fejlődést, több eredményt szeretnék látni a faluban és azt gondolom, hogy ezirányú elképzeléseim megvalósítására képes is vagyok. Rendelkezem a szükséges kvalitásokkal, affinitással, tettvággyal, energiával. És hajlandó is vagyok tenni az elképzeléseimért, közös jövőnkért. Ezek miatt gondoltam, hogy szívesen szolgálnám a falu érdekeit akár polgármesterként is. Hogy mindenáron polgármester akarnék lenni, az túlzás, de amíg azt látom, hogy saját képességeimmel és eszközeimmel képes lennék többet adni a falunak, mint amit most kap (és ezt a jelenlegi polgármester felé nem minőségi kritikaként értem, hanem inkább mennyiségi kifogásként), addig érdemesnek látom a polgármesterséggel is megpróbálkozni.

Most későre jár, talán majd legközelebb folytatom ezen gondolataimat.

Szólj hozzá!

Címkék: balaton turizmus nap választás badacsony bor polgármester víz strand joó tordemic tördemic lábdi lábdihegy

A bejegyzés trackback címe:

https://tordemic.blog.hu/api/trackback/id/tr792299509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása