HTML

Tördemici jegyzetek

Joó Ferenc gondolatai és közleményei Badacsonytördemic jövőjével kapcsolatban.

A polgármester képviselője lettem...

2011.04.28. 01:04 Joó Ferenc

Tisztelt Választópolgárok, Tisztelt Tördemici és Lábdihegyi Lakosok!

A tavaly októberi önkormányzati választásokon a badacsonytördemici négytagú képviselő-testületbe a négy legtöbb szavazatot kapott képviselő-jelölt jutott be. A negyedik legtöbb szavazatot holtversenyben Farkas Lászlóné és jómagam kaptuk, amelyet követően a képviselői mandátumot sorsolás útján Farkas Lászlóné szerezte meg. 

2011. április 22-én Farkas Lászlóné lemondott képviselői mandátumáról, így 2011. április 27-én én léptem helyébe.

A Badacsonytördemic-Badacsonylábdihegyi Hírmondó 2011. januári számának harmadik oldalán található a képviselői területfelosztás meghatározása, amely szerint Farkas Lászlónétól az alábbi utcák lakosainak területi kiemelt képviseletét "örököltem":

"a Szent István utca és a Hősök útja Nefelejcs Kocsmától az Iskola épületéig terjedő szakasza, valamint a Debreczenyi Gyula utca, Zöldfa utca, Rodostó utca (Újhegy út) alsó szakasza"

A sors iróniája, hogy ezen a területen lakik a polgármester is. Ami azonban fontosabb, hogy én is ezen a területen élek a családommal és azt gondolom, hogy át tudom majd érezni a helyi lakosok problémáit, amelyek orvoslásában igyekszem majd lelkiismeretesen eljárni. Kérem, hogy a fenti utcák lakosai forduljanak kérdéseikkel, problémáikkal hozzám bizalommal!

Természetesen nem kizárólag a fent megjelölt körzet érdekeit kívánom képviselni, hanem a település egészének szempontjait figyelembe véve, illetve lelkiismeretem szerint fogok eljárni. Munkám során számomra az első számú szempont a település érdekeinek és lakosainak szolgálata, a mihamarabbi eredmények elérése lesz. Remélem, hogy ehhez mind a polgármester, mind képviselő társaim személyében partnerekre találok!

Az első képviselő-testületi ülés, amint részt vettem, 2011. április 27-én volt. Az ülésen mintegy félszáz helyi lakos is részt vett, mivel egyik fontos momentuma volt a háziorvosi körzet egyesülésének ismételten felvetett kérdése.

A Farkas Lászlóné lemondás óta eltelt néhány nap idő kevés felkészülést hagyott, de igyekeztem a kérdésnek utána járni. Ahogy a képet összeraktam, a körzetek egyesítésének legalább annyi előnye van, mint a független háziorvosi körzet megtartásának. Én úgy értékelem, hogy valamivel még több is, ezért a körzetegyesítés mellett szavaztam.

Nehéz döntést hozni olyan helyzetben, amikor a falu lakosságának egyik fele gyökeresen mást szeretne, mint a másik. Valaki mindig rosszul jár. El kell fogadjuk hát azt a döntést, hogy a képviselő-testület kettő igen és kettő nem szavazattal (Potornai Edit kizárási okot jelentett be, így a szavazáson nem vehetett részt) elutasította a körzetegyesítést. 

A döntés következtében Dr. Maczó Szilárd várhatóan felmondja az önkormányzattal kötött megállapodását, így a négy hónap felmondási idő leteltével, amennyiben addig nem sikerül új háziorvost találni, aki megvásárolja a praxisát, helyettesítő orvos alkalmazására vagy valamelyik környékbeli (Badacsonytomaj, Nemesgulács, Szigliget) körzethez való csatlakozásra lesz szükség.

Egyes további napirendi pontok ügyében a Képviselő-testület elfogadta a község közbiztonsági helyzetéről és a gyermekjóléti ellátásról szóló beszámolókat, a Polgármesteri Hivatal 2010. évi beszámolóját és az önkormányzat 2010. évi zárszámadási rendeletét, valamint döntött róla, hogy három hónapos próbaidővel alkalmazottat vesz fel a faluház teendőinek ellátására és ugyancsak három hónapos kezdeti megbízást ad a faluújság szerkesztési feladatainak ellátására.

A fenti kérdésekben is szívesen állok a helyi lakosok rendelkezésére.

Tekintettel arra, hogy Jegyző Asszony tájékoztatása szerint a képviselői tiszteletdíjról a korábbi formában lemondani már nem lehet (erről a múlt hónapban kaptak állásfoglalást), aminek következtében a képviselői tiszteletdíjat az önkormányzat minden esetben bérszámfejti és folyósítja, illetve azután a közterheket megfizeti, a képviselő-testületi ülésen egyúttal az alábbi bejelentést tettem:

A számomra átutalt nettó tiszteletdíjat minden esetben valamilyen helyi közcélra ajánlom fel, így a 2011. év végéig folyósított összeget a badacsonytördemici néptánc együttesnek fogom átutalni az iskola épületének emeletén található próbaterem padlózata felújítására. 

Ezt a döntést azért hoztam, mert a jelenlegi hajópadló burkolat közül olyan sok por száll fel a próbák alatt, hogy a táncosoknak többet ártunk vele, mint amennyi hasznot nekik a terem használatának lehetősége hoz. Aki nem hiszi, töltsön el velük fél órát abban a porban, amit ők rendszeresen, heti két alkalommal három-négy órán keresztül belélegeznek!

Arról, hogy 2012-ben milyen célra fogom a képviselői tiszteletdíjamat felajánlani, később fogok döntést hozni.

A települést érintő kérdésekben és egyéni ügyekben is szívesen veszem a helyi lakosok, nyaralók megkeresését. Ahol tudok, igyekszem majd segíteni. 

Írásban a tordemic kukac t-online.hu e-mail címen vagy a Polgármesteri Hivatalon keresztül lehet elérni. Kérem, hogy megkereséseikben a lakcímük megadása mellett adjanak meg telefonos elérhetőséget is, köszönöm!

A személyes kontaktus lehetőségének biztosítására hamarosan fogadóórát fogok meghirdetni, illetve a spontán találkozások alkalmával is bármikor rendelkezésre állok. Éljenek a lehetőséggel!

Tisztelettel:
Joó Ferenc

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tordemic.blog.hu/api/trackback/id/tr782861019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

haasztimi 2011.04.28. 08:04:31

Kedves Feri!

Gratulálok a képviselői mandátumhoz! Munkádhoz sok sikert kívánok, bízom benne, hogy idővel igazolást nyer és a falu hasznára válik mindaz a pozitív elképzelés, amit az elmúlt időszakban hangoztattál !

Timi
süti beállítások módosítása