HTML

Tördemici jegyzetek

Joó Ferenc gondolatai és közleményei Badacsonytördemic jövőjével kapcsolatban.

A másik fél elhallgattatik...

2010.10.01. 23:49 Joó Ferenc

Nehéz most ügyesen megfogalmazni gondolataimat, hiszen ilyenkor egy utolsó pozitív üzenetet, egy utolsó buzdítást kellene írnom, de olyan körülmények adódtak, hogy néhány gondolat erejéig muszáj ismét a kampánnyal foglalkoznom.

Nem tudok elmenni ugyanis szó nélkül amellett, hogy valaki -vagy valakik- leszedik vagy felülragasztják a választási plakátjaimat. Olyan plakáttal ragasztják felül, amelyen név és ráadásul még egy párt neve is szerepel. Mindezt egy -úgymond- független polgármesterjelölt érdekében, "Szavazzon rá!" felirattal. (Az a bizonyos párt vajon tud erről???)

Úgy látszik, ez az illető, avagy ezek az illetők, nem tudják, hogy a választási plakátok eltávolítása vagy felülragasztása törvényileg tilos. Pedig talán kellett volna őket erről tájékoztatni, ha már maguk nem akartak tájékozódni róla! Le lehet ugyan a felelősséget seperni a vállunkról, mondván, hogy nem tudni, ki tépte le vagy ki tette ki ezeket a plakátokat. Csak hát ez akkor is égő arra a polgármesterjelöltre nézve, akinek a neve ezeken a plakátokon rajta szerepel... A helyében én ezt biztosan nem tűrném!

Az még rendben lenne, hogy kiteszek egy újságcikket, kiemelve benne a támogatottam nevét, eredményeit, azt mondván, hogy ezzel én is kinyilvánítottam véleményemet. De ha valaki ezt egymás mellett kétszer vagy netalán háromszor is kiragasztja ugyanarra a hirdetőtáblára, ráadásul törvénybe ütköző módon, arra az illetőre már nem lehet rámondani, hogy demokratikus módon járt el, avagy teret adott az esélyegyenlőségnek. Legutóbb eltávolított plaktájaim éltek egy kerek napot...

Én a plakátjaimat mind magam ragasztottam ki és ezen a blogon is eddig minden kommentet beengedtem, ezzel hozzásegítve a jelenlegi polgármester egy-két támogatóját is, hogy kifejtse véleményét. A saját magam  konkurenciájának lettem a szócsöve! Biztosítottam az esélyegyenlőséget, pedig semmi nem kötelezett volna rá. Holott, voltaképpen ez a blog az én gondolataim tükrözésére és közleményeim közreadására született!

Meglehet, írtam itt olyan dolgokat is, melyek nem tetszenek Polgármester Úrnak, vagy támogatóinak. Ám igyekeztem mindig tényszerű maradni. Ha nem úgy sikerült volna, azt mondja meg vagy írja meg nekem valaki, mert számomra fontos, hogy tudjak tanulni hibáimból. Egyelőre azonban csak néhány névtelen kommentet kaptam, illetve azt vágták fejemhez, hogy letökösgyerekeztem a polgármestert az EU-zászló leszedésért, holott kétszer olyan idős, mint én.

Lehet, hogy ez a megjegyzésem érzékenyen érintett egyeseket, de akkor gondoljanak bele, hogy milyen euforikus (= tökös gyerek) érzése kellett legyen a polgármesternek ezen törvényellenes cselekedete végrehajtásához, ugyanakkor mit érezhettem én, amikor azt írják és terjesztik rólam, hogy biztosan tudják, hogy engem ki fognak jelenlegi állásomból rúgni és hogy másfélmillióval többe kerülök majd a településnek.

Majd amikor mindez nem jött be, akkor folytatták azzal, hogy csak a falu pénzére hajtok, meg hogy kommunista (pardon: az elmúlt nyolc évben dívott szocialista) módszerekkel csak a zsebemet akarom megtömni és leosztani a pénzt a haveroknak, hogy utána majd leléphessek a nekem otthont adó Badacsonytördemicről. És hasonlók... Megmondom őszintén, ilyenkor általában csak nevetek egy jót eme bizonyos emberek butaságán!

A névtelen hozzászólásoknak azonban most egy időre vége, mert -bár már nincs ilyen előírva- én holnap kampánycsendet tartok, azaz olyan helyen leszek, ahol nem található számítógép, így a kommenteket sem tudom majd beengedni. Vasárnap viszont tényleg kampánycsend lesz, egészen 19 óráig, ezért akkor sem fogok foglalkozni blogommal.

Addig is, megismétlem polgármesterjelölti választási ígéreteimet, melyeket négy pontban összegzek:

- Nem kérek gépjármű költségtérítést és önkormányzati mobiltelefont. Ha kell, akkor használom a hivatali vonalas telefont vagy az internetet, illetve saját mobilomat, ahogy eddig is tettem, akár munkaügyben is. Továbbá nem tartok igényt, csak a legalacsonyabb adható illetményre (u.n. 7-es szorzó). Ez esetben a főállású polgármester éves szinten legfeljebb 320 000,- Ft többletköltséget jelentene a falu számára a jelenlegi polgármester juttatásaihoz és költségeihez képest. Ugyanakkor létezik a jelenleginél olcsóbb önkormányzati tarifa a mobil telefon szolgáltatóknál és egyébként: is a fenti többletköltségnek sokszorosát szeretném idegenforgalmi plusz bevételként realizálni.

- Foglalkozni kívánok viszont falunkban a turizmus fejlesztésével, a település csinosításával, infrastruktúrális kérdésekkel (pl. kockakövek vs. elkerülő út ügye, tájékoztató és útbaigazító táblák), továbbá szeretnék foglalkozni a fiatalság helyzetével, az idősek igényeivel, a közbeeső korosztályok ügyeivel, és a helyi vállalkozók lehetőségeinek kiterjesztésével.

- Nem kívánok semmilyen eddig megkezdett munkát leállítani, és a hagyományokat is ápolni szeretném. Mindezt azonban úgy képzelem el, hogy bővítjük lehetőségeinket és mindegyik igény érvényesülhet a másik mellett: a hagyományőrzés sem kell a hétköznapi megoldandó kérdések rovására menjen, illetve ugyanez igaz viszont is.

- Felelős gazdálkodást szeretnék, egy ütőképes képviselő-testület égisze alatt. Kell egy stratégiai program, mert nem élhetünk évről-évre megnevezett célok nélkül. A választópolgárok nem azért adják le négyévente egyszer a szavazatukat, hogy ciklusonként egy alkalommal megkérdezzék a véleményüket. Folyamatos információ-áramlást ígérek a falu lakosai felé és azt, hogy a jelentkező problémákat igyekszem minél hamarabb orvosolni.

Kérem Önöktől, tördemici és lábdihegyi választópolgároktól, akik ezt a blogot olvassák, és  akikhez a híre eljut, hogy vasárnap feltétlenül fáradjanak el választani, és amennyiben egyetértenek elképzeléseimmel, vagyis amennyiben az Önök számára is fontos a falu csinosítása, fejlesztése, a bevételek növelése és a fiatalok megtartása, miközben próbáljuk mindenki számára megteremteni a nyugodt és egészséges lakókörnyezetet, akkor szavazzanak rám, mind polgármesterjelöltként, mind képviselőjelöltként.

Végezetül, álljon itt az a plakát, amelyet több helyről leszedtek a faluban. Üzenete az, hogy az a jó döntés, amelyet a többség hozott. Magyarán megmondva: minél többen mennek el szavazni vasárnap a faluból, annál inkább tükröződik majd a számokban a teljes lakosság véleménye. Pontosan emiatt szeretném, ha ezúttal azok is letennék voksukat, akik amúgy nem hisznek a demokrácia nyújtotta lehetőségben, avagy a változtatás lehetőségében. Akár így, akár úgy, igenis, minden egyes szavazat számít!

Köszönöm előre is a támogatást, és mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!
Joó Ferenc (avagy, ahogyan sokan ismernek: a Joó Feri)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tordemic.blog.hu/api/trackback/id/tr232338464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása