HTML

Tördemici jegyzetek

Joó Ferenc gondolatai és közleményei Badacsonytördemic jövőjével kapcsolatban.

Már megint választanunk kell...

2010.09.11. 23:28 Joó Ferenc

Joóóóó reggelt Tördemic! És joóóóó reggelt Badacsonylábdihegy!

Remélem, eme filmből vett és aktualizált köszöntésem senkit sem riaszt el blogom olvasásától!

Hát igen, idáig is eljutottunk. Egy ezer fő alatti lakosú falu polgármesterjelöltje is blogot nyit. De hát miért is ne, ha egyszer ilyen a világ, amelyben élünk??? A mai kor társadalmának kommunikációs eszközeit is szükséges használni, nem elégedhetünk meg a kidobolással! A blogolás legalább ingyen van, nem úgy, mint a mobiltelefon :-)

Mi is a konkrét célom ezzel a bloggal? Talán azt várom, hogy majd többszázan elolvassák a bejegyzéseimet? Nem, nem erről van szó. Legyen akár csak egy fél tucat rendszeres olvasója, nekik máris többet tudok adni, mint élőben, hiszen lehetetlen mindenkit mindig a legújjabb fejleményekről közvetlenül tájékoztatni.

Fejlemények márpedig vannak. Aki esetleg véletlen tévedt volna ide, annak mondom, tájékoztatásul: az idei önkormányzati választáson Badacsonytördemicen kettő polgármester jelölt indult, a jelenlegi polgármester és én. De hogy nincs minden rendben a faluban, azt jelzi, hogy lett volna egy harmadik jelölt is, ha nem tiltja meg a nemrégiben nyögdíjba vonult rendőröknek a jelöltséget egy augusztusi rendelkezés, és tizennégy képviselő jelölt is akadt a négy testületi helyre.

Nem riadok el a nyilvánosságtól. Amit teszek, illetve tenni szeretnék, azt a falunk érdekében teszem, tenném. A tördemiciek és lábdihegyiek felé nem lehetnek titkaim, hiszen pont az itteni lakosoktól várom, hogy megválasszanak, hogy a falu pénzével, végső soron az itteni adófizetők adóforintjaiból felelősen gazdálkodjak, amiről aztán egyértelműen és átláthatóan be is kell tudni számoljak.

Jelenleg azonban még nem zajlottak le a választások, így a beszámolás helyett terveimről, a napi eseményekről tudok hírt adni. Kezdjük mindjárt az "általánosságokkal"! Településünk jövőjével kapcsolatos elképzeléseimet ide vázoltam fel: guiding.hu/pm.doc

Ez egy több héttel ezelőtt megszületett anyag, amin azóta viszonylag kevéskét módosítottam - azt viszont ma este! Egyelőre azonban nem lövöm le a poént, hogy mit! :-)

Kellemes olvasást, hamarosan ismét jelentkezem!

Joó Ferenc, polgármester jelölt

6 komment

Címkék: balaton turizmus nap választás badacsony bor polgármester víz strand joó tordemic tördemic lábdi lábdihegy

A bejegyzés trackback címe:

https://tordemic.blog.hu/api/trackback/id/tr462289551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jó ha figyelünk 2010.09.21. 20:11:55

A stílus maga az ember!

Tördemiciek és Lábdihegyiek!
Ha szeretnének olyan polgármestert, aki eleve megmásítja a tényeket, tessék! Joó mester bemutatkozó írásában elfelejtette megemlíteni, hogy azért szeretne a főállású stallumhoz jutni, mert kifele áll munkahelyén a szénája Tapolcán. Magyarul: rövidesen kirúgják. Ha olvasom az általa itt bejegyzetteket, hát nem is csodálkozom…
1. Figyelmetlen, mert aki két rövid oldalon hat nyilvánvaló helyesírási hibát vét diplomás létére az nem jó jel. Ez az általánosban 2- alá. Ugyanis a Kiplakátoltam= kiplakátoztam, brossúrában= brosúrában, Badacsonyördemic= Badacsonytördemic, Falhuházba= Faluházban, relytéje= rejtélye, eddigieke= eddigieké. Történetesen egy tízmilliós szerződés előkészítésében három nap hat főbenjáró hibát vét, hát az nem jó. Szorozzuk be egy négy éves ciklusban: =1458 hiba összesen. Szép jövő!
2. Vollmuth Péter fellendülést hozott a falunak, amihez itt élőként maga Joó mester minden rendezvényen hozzájárulhatott volna. Akárcsak önkéntesként az alapítvány munkáinál, ahol énszerintem egy kapavágást sem tett. És most, lám-lám, de a kiadásokat látni akarja… A taktikája világos osztd meg és uralkodj! Szerencsére az itteni lakosok nem ostobák, nem vakok. Mindenki érzi, hogy egy, eddig a közélet iránt passzív személy csak megélhetési polgármester akar lenni, azért kotorászik. Miért? Hát a mostani anyagi tartalékért, amellyel szabadon garázdálkodhatna. Én nem telefonálok majd – gondolom postagalambot használ majd – a XXI. Századba, miközben már a kilencévesek is telefonoznak. A pénzt pedig kiosztja magának, jutalomként vagy a szocialisták által oly bevált visszaosztáshoz folyamodik. Ezért liheg mindenhol hívatlanul megválasztása érdekében. Szép jövő!
3. Ennek a lassan de biztosan fejlődő falunak egy magához hasonló habitusú polgármester úgy hiányzik, mint kutyának a kullancs. Én azt mondom, gondoljon bele mindenki! Lesz egy olyan polgármesterünk, aki már a saját választási blogjában külföldi kifejezéssel villog. Tehát nemcsak nyegle és vádaskodó, lusta és mellébeszélő, hanem nagyképű és tudálékos, olyan, mint a Hupikék Törpikék „Okoskája”. Szép jővő!
Következő bejegyzése után folytatom.
Jó, ha figyelünk: egy a Badacsonytördemic jövőjéért aggódó öntudatos polgár!

Joó Ferenc 2010.09.21. 21:58:50

@jó ha figyelünk:

Alapelvem, hogy mindenki mondhassa el a magáét, de ez a reakció egyébként is olyan szép, hogy kár lenne megfosztani olvasása örömétől másokat.

Sajnos időnként megmakacsolják magukat a gombok a billentyűzetemen, így néha kimarad egy-egy bötű. Azt hiszem, ebből kár lenne messzemenő következtetést levonni. Vagy írjak konzekvenciát? :-) /Ide lehet jönni és kipróbálni, de hamarosan lecserélem./ Ezen kívül nem vagyok gépírónő, ellenben mindezt le tudom írni angolul is.

A többi téveszmére, kitalációra, rágalmazásra és az Ön által vétett "helyesírási hibákra" pedig, elnézését kérem, de csak részben reagálnék.

Ön ugyanis bizonyára nem tudja, hogy 2004-ben környezetvédelmi pályázatot írtam a falunak, amihez nem igazán kaptam kiinduló információkat, így sajnos nem nyert pénzt, de legalább megpróbáltuk.

És bizonyára azt sem tudja, hogy én voltam, aki először feltette a programokat a falu honlapjára, miután éveken keresztül semmi sem változott rajta.

Valószínűleg azt sem tudja, hogy én fotóztam és készíttettem el a lábdi NABE egyik korai képeslapját, és nyilván nem látott a legutóbbi falunapon sem a néptáncosok között.

Sőt, a kiállításokon sem látta vasútmodelleimet, vasúti jegy gyűjteményemet és egyéb régiségeket, de valószínűnek tartom, hogy nem is érdekli, mint ahogyan az sem, hogy Szegedről az útiköltség felét állva és saját időmet rászentelve magam hoztam el azt a nagyméretű (1:10 méretarányú) gőzmozdony modellt, ami tavaly év végén a faluházban ki volt állítva, majd én is szállítottam vissza.

Hidegen hagyja továbbá az is, hogy néhány éve én szerveztem meg, amikor egy egész napon át egy Nohab dízelmozdony állt és volt meglátogatható a tördemici állomáson a falunap alkalmából, és a tavalyi tökfesztiválnak a falu honlapján található képei sem ragadtak meg az emlékezetében, amelyeket én készítettem.

Végezetül, építettem egy emlékművet a falunak ott, ahol 1999-ben kisiklott a vonat Lábdi és Tomaj határán, saját költségen.

Ezek felett az apróságok felett könnyű elsiklani és csak azt szajkózni, hogy a falu rendezvényein nem veszek részt. Különösen, amikor három éven át hétvégenként is rendszeresen kellett dolgoznom.

Úgy gondolom, sokan vagyunk tettre kész lakosok a faluban, akik soha nem utasítottak vissza egy-egy felkérést, ahogyan én is mindkét alkalommal vállaltam a március 15-i ünnepség beszédének elmondását.

Valóban annyira passzív lettem volna a közéletben?

Egyébként meglepődnék, ha Öntől kellene megtudjam, hogy meg akarnák szüntetni a munkaviszonyomat. Ezzel szemben feletteseim nyolc különböző szakterület ügyintézését bízták rám.

A főállású polgármester legalacsonyabb tiszteletdíja valamennyivel még kevesebb is, mint a jelenlegi fizetésem. De nem tartok többre igényt, ha így aktívabban tudok hozzájárulni saját lakókörnyezetem fejlődéséhez. Ön ugyanis nagyon jól fogalmazta meg, hogy szép lassan fejlődik településünk. Én pontosan ezen szeretnék gyorsítani!

Csak röviden utalnék arra, hogy kommunikálni nem csak mobiltelefonon lehet, hanem mindig a legkedvezőbb költségű megoldást kell választani. Lehet spórolni az e-mail használatával, a vonal vagy akár a tarifacsomag megválasztásával is. Én például ingyen tudok beszélni nagyon sok közeli vagy távoli emberrel az interneten keresztül. (Ön egyébként meg tudná mondani, hogy mi a polgármester e-mail címe?)

Üdvözlettel:
Joó Ferenc

NoHAB 2010.09.22. 17:35:27

@jó ha figyelünk:
Igen, valóban jó ha figyelünk....
Mert pontosan ezekre az emberekre kell figyelni, mint maga!
Sajnos, a maguk fajta emberek miatt tart itt az ország!
Akik tenni képtelenek, illetve képesek, de azt is csak másnak keresztbe.
A hozzászólásához csak gratulálni tudok!
Szarkeverésből jeles!
Csak így tovább!
Gyurcsány elvtársnál még jó lehet az ilyen és hasonló propaganda szöveggel!

haasztimi 2010.09.22. 23:58:07

@jó ha figyelünk:

Kedves Választópolgár/nő/????!

Talán szerencsés lenne kicsit azonosíthatóbb felhasználónevet keresni. A mocskolódásra senkinek sincs szüksége, mert a célok amikért dolgozni szeretnénk nem ezen alapulnak. Tiszta, korrekt, megalapozott, egyértelmű, reális kritikáknak van itt helyük, nem pedig ingerült, kicsinyes és üres (óvodás- elnézést a kicsiktől) mondatoknak.
Joó Ferenc - úgy tudom- róla van szó a fenti megjegyzésben Badacsonytördemic polgármesterjelöltje. Kérem adja meg neki a kellő tiszteletet azzal, hogy úgy nevezi Őt ahogy hívják.
Üdvözlettel
Pukliné Haász Tímea

Bardocz · http://www.bardocz.com 2010.09.23. 21:36:44

@jó ha figyelünk:

Ahogy te is mondtad a stílus maga az ember...

És ha itt abbahagytad volna, lehet hogy mennyire primkó vagy...

Az hogy nem a hobbidhoz, személyedhez vagy egyéb érdeklődésedhez kapcsolódó nicket választottál a regisztrációhoz, be-regelsz egy ilyen névvel.
Ebből világosan látszik hogy ez a blog mozgatott meg - az aktiválásért köszönet a szerzőnek -, ahogy az is hogy sunyi módon igyexel névtelenük személyeskedni...

Ez pedig óhatatlanul hiteltelenné tesz...
Sok sikert az életben! :)

PS: Muhhaha... ez egy egysoros vicc: névtelenük személyeskedni...

Bardocz · http://www.bardocz.com 2010.09.24. 11:33:53

@Bardocz: asszem kicsit álmos lehettem tegnap... :)

Helyesen: "És ha itt abbahagytad volna, lehet hogy nem jövünk rá mennyire primkó vagy..."
süti beállítások módosítása